فولات نسل چهارم ترکیبی از خانواده ویتامین های B است. ویتامینی محلول در آب که می تواند باعث افزایش رشد و تکثیر سلول های خونی شود. ویتامینی که قدرت آن را دارد که باعث تحریک تکثیر و فعالیت سلول های مغز استخوان شود. ویتامینی که با عنوان Bc یا B9 نیز شناخته می شود. این ترکیب در همکاری و همراهی با ویتامین B12 می تواند در انتقال گروه های تک کربنه نقش داشته باشد. این گروه های تک کربنه در ایجاد بازهای آلی
دراین مقاله میخوانیم
Toggleفولات نسل چهارم بر خلاف فولیک اسید قدیمی و نسل های دیگر به خودی خود فعال است. این ترکیب نیازی به فعال شدن با آنزیم MTHFR ندارد. این آنزیم به طور طبیعی در بدن همه ما مسوولیت فعال سازی فولیک اسید را به عهده دارد. این آنزیم فولیک اسید را به متیل دی هیدروفولات و سپس به متیل تتراهیدروفولات تبدیل می کند. این ساختار جدید می تواند در سنتز بازهای آلی پورین و پیریمیدین نقش ایفا کند.
مولکول فولات از سه ترکیب پتریدین، پاراآمینوبنزوئیک اسید و گلوتامیک اسید تشکیل می شود. این سه ساختار در کنار هم باعث تولید مولکول ویتامین B9 می شود. این سه ترکیب وقتی در کنار هم قرار می گیرند و با هم پیوند کووالانسی می دهند، ساختار کامل فولیک اسید را به وجود می آورند. بعضی ترکیبات مانند متوترکسیت می توانند از تولید این ترکیب جلوگیری کنند.
از متوترکسیت برای درمان بیماری های التهابی روماتوئیدی استفاده می شود. به همین دلیل معمولا در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید در کنار داروهای موسوم به DMARDs از فولیک اسید نیز استفاده می شود. یکی از مزایای فولات نسل چهارم بر فولیک اسید قدیمی این است که مصرف فولات نسل چهارم با متوترکسیت تداخل کینتیکی ندارد.
به این معنا که در تمام روزهای هفته و حتی روزی که قرار است متوترکسیت مصرف شود، می توان از فولات استفاده کرد. در حالی که در مصرف فولیک اسید، حتما در روزی که متوترکسیت مصرف می شود، نباید فولیک اسید استفاده گردد.
این نسل اهمیت دارد، چون خود به خود فعال است. نیاز به فعالسازی ندارد. در افرادی که دچار نقص ژنتیکی در ژن کد کننده توالی آمینواسیدی آنزیم N5-MTHFR هستند این ترکیب به خودی خود فعال است. این ترکیب نیازی به فعالیت آنزیم مزبور ندارد. به همین دلیل به خودی خود فعال است و می تواند در فرآیند تولید و همانندسازی DNA نقش داشته باشد.
یکی از مواردی که بسیار مهم است، پیشگیری از نقص لوله عصبی یا اسپینا بیفیدا در نوزاد مادر باردار است. این اختلال ممکن است حتی با مرگ نوزاد در حین تولد همراه شود. گاهی هم به صورت بیرون زدگی بافت نخاع از کمر خود را نشان می دهد. فولات نسل چهارم در صورت مصرف در طول دوران بارداری می تواند از بروز این اختلال پیشگیری کند. بعضی از نوزادان مبتلا به این وضعیت حتی ممکن است تا آخر عمر فلج بمانند.
فولات نسل چهارم بر خلاف فولیک اسید در صورت مصرف فعال است. این ترکیب باعث بروز عارضه مهم هوموسیستئینمی نمی شود. به همین دلیل عملکرد سیستم عصبی رد وضعیت مناسب حفظ می شود. کمبود فولات می تواند با بروز برخی از مهمترین اختلالات شناختی همراه شود. افرادی که در طول دوران نوزادی در بدن مادر مقادیر کافی فولات دریافت نکرده اند، بیشتر در معرض ابتلا به پارکینسون و آلزایمر قرار دارند.
فولات نسل چهارم مانع از بروز هوموسیستئینمی و هوموسیستئینوری می شود. دو اختلالی که می توانند با مشکلات عملکردی قلب همراه باشند. این دو اختلال می توانند با عقب ماندگی ذهنی یا Mental Retardation همراه باشند.
یکی از مهمترین مزایای فولات نسل چهارم جذب گوارشی بالاتر آن است. به خصوص که در فرمولاسیون بست فولات از نمک گلوکوزآمین آن استفاده شده است. گلوکوزآمین یک نوع قند آمینه است. این ترکیب برای خود یک پنجره جذب دارد. به خصوص در ابتدای روده باریک. به این خاطر می تواند با قرار گیری در پنجره جذب باعث جذب بهتر فولیک اسید به فرم فولات نسل چهارم شود. بنابراین قرص روکش دار 600 میکروگرمی بست فولات داروافشان شایگان بهتر از فولیک اسید قدیمی از راه دستگاه گوارش جذب می شود.
از مهمترین منابع غذایی حاوی فولات می توان به غلات غنی شده کامل مانند ماکارونی و جوانه گندم، سیب زمینی شیرین، سبزی های با برگ تیره مانند کاهو، مارچوبه، حبوبات مانند لوبیا و عدس و نخود، مرکبات، و جگر گاو اشاره کرد. از جمله مهم ترین مکمل های تغذیه ای حاوی فولات نسل چهارم می توان به اینوپرگنا ، هیروژن، فولی مکس، کواترید و قطره های کواترکیدز اشاره کرد.
فولات نسل چهارم در پیشگیری از بروز افسردگی، بهبود خلق، تنظیم قند خون و تنظیم هورمونی بسیار موثر است. این ترکیب می تواند مانع از بروز اختلالات هورمونی در مردان و زنان شود. یا لااقل از تشدید علائم و عوارض آن پیشگیری کند. این ترکیب می تواند باعث تقویت قوای جنسی زنان و مردان شود. از بروز آلزایمر پیشگیری کند. مشکل دمانس را کنترل کند و از بروز سکته مغزی و حمله قلبی تا حدی پیشگیری کند.
همان طور که گفته شد فولات نسل چهارم مانع از تجمع نوع خاصی از آمینواسید به نام هوموسیستئین در بدن می شود. این آمینواسید ناقص الخلقه در صورت تجمع در بدن می تواند موجب بروز بسیاری از مشکلات گوارشی، عضلانی و شناختی شود. این ترکیب حتی می تواند در ادرار ترشح شود.
مصرف دوزهای بالاتر از 1 میلی گرم از فولیک اسید قدیمی و 600 میکروگرم از فولات نسل چهارم می تواند با خطراتی همراه باشد. اختلالات گوارشی، ناراحتی معده، سردرد، تهوع، اسهال، سرگیجه، درد استخوان و مواردی از این دست از مهمترین این عوارض است. حتی مصرف مقادیر بسیار بالای این ترکیب می تواند باعث افزایش احتمال بروز حملات تشنجی و صرع شود.
فرد ممکن است در اثر مصرف مقدار زیاد فولات پس از بروز تشنج به کما فرو رود. بنابراین باید از مصرف مقادیر بالای این مکمل خودداری کرد. در قرص روکش دار بست فولات 600 میکروگرم از این ترکیب حضور دارد. این ماده در قالب نمک گلوکوزآمین رد فرمولاسیون بست فولات به کار برده شده است.
بررسی های علمی نشان داده است که کمبود فولات در رژیم غذایی مادر باردار می تواند در آینده کودک را با مشکلات عصبی عدیده ای مواجه کند. حتی اگر این کودک سالم به دنیا بیاید بسیار محتمل است که در زمان فرارسیدن بلوغ دچار وسواس فکری عملی جبری شود. همچنین احتمال بروز افسردگی و اضطراب با کمبود فولات بسیار بالاست. فولات کم می تواند حتی فرد را از نظر ریتم خواب و بیداری یا سیرکادین دچار مشکل کند.
کمبود فولات می تواند با کاهش فعالیت سلول های زاینده مغز قرمز استخوان باعث کم خونی شود. فولات برای تقسیم سلولی ضروری است.و بدون فولات ما سنتز DNA و RNA را نخواهیم داشت. پس تکثیر سلولی را هم نخواهیم داشت. به همین ترتیب ممکن است شخص دچار ترومبوسیتوپنی یا لکوپنی شود. این وضعیت می تواند بالقوه خطرناک باشد. چون به نوعی با ایجاد کم خونی در کنار ضعف سیستم ایمنی و بروز خونریزی می تواند همراه باشد. بنابراین بسیار مهم است که ما مقادیر کافی از فولات را دریافت کنیم.
فولیک اسید یکی از مهمترین ترکیبات ضروری برای رشد و فعالیت فولیکول های مو است. بدون این ترکیب سلول های لایه زاینده نمی توانند تکثیر و فعالیت طبیعی داشته باشند. یکی از دلایل مهمی که طی شیمی درمانی سرطان موها دچار ریزش می شوند، اختلالی است که این داروها در تکثیر سلول های فولیکول مو ایجاد می کنند. فولات در نتیجه این اختلال نمی تواند به درستی باعث تکثیر سلول های فولیکول مو شود. همچنین فولات نسل چهارم بر فعالیت سلول های مخاط پوششی دستگاه گوارش هم اثر دارد.
بسیار مهم است که در نظر داشته باشید دوز مورد استفاده از فولات نسل چهارم چه قدر است. مصرف مقادیر بالاتر از حد مجاز فولات نسل چهارم می تواند خطرناک باشد. این طور نیست که فکر کنید مصرف مقادیر بالا یا مگادوز این ترکیب بی خطر است. باید در نظر داشت که مکمل های حاوی فولات نسل چهارم مانند بست فولات داروافشان شایگان به رطوبت حساس اند. اما وقتی دارو را در بسته های آلومینیومی با نام Alo-Alo بسته بندی می کنیم، احتمال بروز این اتفاقات مخرب کاهش می یابد.
فولات نسل چهارم در کنترل علائم نقص ایمنی، ریزش مو و انواع کم خونی موثر است. فولات از جنس آهن نیست. بلکه در برخی مکمل ها مانند فولی مکس داروافشان شایگان در کنار آهن به کار می رود. این محصول برای کنترل کم خونی های شدید کاربرد دارد. این محصول می تواند به صورت همزمان باعث کنترل علائم هر دو نوع کم خونی فقر آهن و مگالوبلاستیک شود.
فولات نسل چهارم می تواند در تنظیم سیکل هورمون های جنسی موثر باشد. این ترکیب می تواند سطح استروژن و پروژسترون را به صورت بالانس و متوازن درآورد. این ترکیب به نحوی در کنترل علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک با اینوزیتول اثر سینرژیستی دارد. این ترکیب همچنین با حضور در کنار منیزیم به اثرات کاهنده قند خون آن کمک می کند.
فولات نسل چهارم نیاز به مرحله فعال سازی ندارد. این ترکیب به خودی خود فعال است. این ترکیب می تواند بدون آن که تحت تاثیر فرآیند بیوترنسفورماسیون قرار گیرد، فعالیت کند. بنابراین آن چه با نام پلی مورفیسم می شناسیم در متابولیزم فولات نسل چهارم مطرح نیست. این وضعیت باعث می شود واریاسیون یا تنوع پاسخ دهی بیولوژیک به فولات نسل چهارم کاهش یابد.
این ترکیب بی نیاز از هر آنزیمی است. کاملا فعال است. بیشتر از فولیک اسید های نسل قدیم جذب می شود. افرادی که مبتلا به نوعی جهش ژنتیکی در آنزیم فعال کننده فولیک اسید هستند، نمی توانند این ویتامین را به صورت فعال درآورند. اما فولات نسل چهارم خودش فعال است و نیاز به فعال شدن با کمک آنزیم ندارد. این باعث ممکتاز شدن فولات نسل چهارم در مقایسه با فولیک اسید قدیمی می شود.
فولات نسل چهارم ترکیبی از خانواده ترکیبات محلول در آب است. ترکیبی که می تواند در تکثیر سلول های مغز استخوان نقش داشته باشد. ترکیبی که در ترمیم بافتی هم موثر است. ترکیبی که می تواند مانع از برخی اختلالات مادرزادی شود. این ترکیب قابلیت آن را دارد که از بروز اختلالاتی مانند اسپینا بییفدا یا نقص لوله عصبی در نوزادان مادران باردار پیشگیری کند.
این ترکیب همچنین می تواند در درمان کم خونی مگالوبلاستیک موثر باشد. فولات ترکیبی با قابلیت حمل گروه های تک کربنه است. بنابراین در ساخت بازهای آلی پورین و پیریمیدین موثر است. بدون این ترکیب امکان تولید بازهایی مثل تیمین وجود نخواهد داشت. فولات همچنین می تواند از ابتلای نوزاد مادر باردار به اختلالات وسواس و اوتیسم پیشگیری کند.
برخی محققین کمبود مصرف فولات در دوران بارداری را با افزایش احتمال ابتلا به اضطراب و افسردگی در دوران بزرگسالی در ارتباط دانسته اند. در برخی دیگر از مطالعات جدید مشاهده شده است که استفاده همزمان از فولات نسل چهارم و زینک می تواند تعداد و کیفیت اسپرم ها را در مایع سمینال افزایش دهد. همچنین فولات در کنار اینوزیتول می تواند نقش حمایتی در شیرواری داشته باشد.
فولیک اسید یک ترکیب از خانواده ویتامین های B است. ترکیبی محلول در آب که می تواند در تکثیر سلولی نقش داشته باشد. ترکیبی که برای درمان کم خونی مگالوبلاستیک یا ماکروسیتیک مفید است. ترکیبی که می تواند برای کمک به درمان اختلالاتی مانند ترومبوسیتوپنی هم مفید باشد. این ترکیب در پیشگیری از بروز اختلال موسوم به اسپینا بیفیدا یا نقص لوله عصبی در جنین مادران باردار موثر است.
این ترکیب می تواند مانع از بروز بسیاری از اختلالات عصبی و شناختی در نوزاد مادر باردار شود. استفاده از این مکمل در دوران بارداری ضروری است. یکی از مکمل های تهیه شده از فولات نسل چهارم بست فولات داروافشان شایگان است. در فرمولاسیون این مکمل 600 میکروگرم فولات نسل چهارم به صورت نمک گلوکوزآمین موحود است.
لینک های مفید ————
اطلاعات تماس ————
تلفن : 02191007002
صدای مشتری : 1603
پست الکترونیک : info@shayganpharma.com
©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت دارو افشان شایگان می باشد .