زینک یک کاتیون دو ظرفیتی است. ماده معدنی معروف و مهمی در رژیم غذایی که برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم است. این ماده معدنی در ساختار بسیاری از آنزیم ها و پروتئین های طبیعی بدن حضور دارد. زینک در ساختار هایی موسوم به زینک فینگر هم حضور دارد. ساختارهای بسیار مهمی که سازنده بخشی اساسی از پروتئین های بدن هستند.
زینک در ساختار بسیاری از پروتئین های ایمنی حضور دارد. از میان این پروتئین ها می توان به آنتی بادی ها اشاره کرد. آنتی بادی ها همان ترکیبات پروتئینی هستند که در ایمنی هومورال بر ضد آنتی ژن ها تولید می شوند. باید در نظر داشت که امروزه نقص زینک در رژیم غذایی بسیاری از افراد مشاهده میشود. حدود ده تا بیست درصد جمعیت جهان به این اختلال تغذیه ای مبتلا هستند.
دراین مقاله میخوانیم
Toggleزینک در بسیاری از مواد غذایی حضور دارد. این ترکیب معدنی در سبزی های با برگ سبز مثل اسفنج با مقدار بالا یافت می شود. صدف و غذاهای دریایی از دیگر منابع غذایی حاوی زینک به شمار می آیند. زینک در آووکادو، نخود، پنیر ریکوتا، تخم مرغ، تخم کدو، ماست، کفیر، بادام و بادام زمینی به میزان قابل توجهی حضور دارد. پسته شام نیز یکی دیگر از انواع آجیل حاوی مقدار بالای زینک است.
مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف زینک می تواند در تسکین علائم گوارشی نقش داشته باشد. استفاده از مکمل های حاوی زینک مثل زینک گلوکونات دارو افشان شایگان می تواند در کنترل اسهال در کودکان موثر باشد. به نظر می رسد استفاده از زینک حتی می تواند جمعیت باکتری های روده یا میکروبیوتا را تنظیم و تعدیل کند. زینک از طریق تاثیر بر روی میکروبیوتا می تواند روی اعصاب و خلق شخص هم موثر باشد.
زینک در ساخت پروتئین های ساختار مو و ناخن نقش بسیار مهمی دارد. این ماده معدنی در صورت کمبود می تواند باعث تشکیل خطوطی افقی بر روی پلیت ناخن شود. کمبود زینک می تواند به شکنندگی ناخن منتهی شود. کمبود زینک می تواند سرعت رویش تارهای مو را کاهش دهد. به این ترتیب احتمال گره خوردن موها و نازک شدن آنها افزایش می یابد. کمبود زینک همچنین می تواند منجر به افزایش احتمال بروز چین و چروک و لکه های تیره روی پوست شود.
زینک می تواند مانع از مشکلات بینایی شود. یکی از اثرات مثبت زینک جلوگیری از دژنراسیون ماکولا لوتئا در چشم است. این نقطه موسوم به لکه زرد بخشی از شبکیه چشم است. در این نقطه بالاترین میزان سلول های گیرنده بینایی موسوم به سلول های مخروطی حضور دارند. این سلول های مخروطی را Cone Cells می نامند. با افزایش سن این ناحیه از شبکیه می تواند در معرض تخریب و زوال تدریجی قرار گیرد. استفاده از مکمل های زینک در کنار اسید های چرب امگا 3 می تواند باعث کنترل سیر پیشرفت این بیماری می شود.
مقادیر بالای زینک ممکن است با بروز برخی عوارض گوارشی همراه باشد. ممکن است برخی نمک های زینک مانند زینک سولفات باعث تحریک دستگاه گوارش شود. استفاده از نمکهایی مانند گلوکونات می تواند جلوی تحریک گوارشی را بگیرد. به صورت کلی مصرف دوزهای بسیار بالای زینک می تواند موجب تحریک رفلکس تهوع، درد شکمی و تشدید علائم سندرم روده تحریک پذیر می شود.
زینک با مکانیزم های مختلفی در ایجاد ایمنی برای بدن نقش دارد. یکی از این مکانیزم ها نقش آن در استحکام ساختاری آنتی بادی ها و فاکتورهای رشد است. اساسا فعالیت و ساختار فاکتورهای رشد نیازمند حضور زینک است. فاکتورهای رشد در فعالیت سلول های ایمنی دخیل هستند. زینک در تنظیم فعالیت فاکتورهای ایمنی هم نقش دارد. زینک می تواند در تولید سایتوکاین ها نقش بسیار مهمی داشته باشد. بررسی ها نشان داده است که استفاده از زینک می تواند طول دوران بیماری را در سرماخوردگی کاهش دهد.
یکی از بهترین انواع نمک های زینک، نمک گلوکونات است. این نمک می تواند جذب گوارشی بسیار بالاتری در مقایسه با زینک سولفات داشته باشد. همچنین زینک گلوکونات کمتر باعث تحریک دستگاه گوارش می شود. یکی از محصولات شرکت داروسازی دانش بنیان دارو افشان شایگان شربت زینک گلوکونات است. این شربت به صورت روزانه 5 سی سی در کودکان برای کمک به کنترل اختلالات رشد مورد استفاده قرار می گیرد. زینک سیترات یکی دیگر از نمک های زینک است که به خوبی زینک گلوکونات نیست، اما از سولفات و استات کارایی بالاتری دارد.
مصرف زینک در دوران بارداری نقش مهمی در سلامت جنین دارد. مصرف زینک در دوران کودکی برای تکامل سیستم تناسلی کودکان بسیار مهم است. زینک به خصوص برای تکامل سیستم تناسلی کودکان پسر بسیار ضروری است. کمبود زینک چه در دوران جنینی و چه در دوران کودکی می تواند با افزایش احتمال ابتلای جنین به اختلالاتی نظیر کریپتورکیدیسم و نیز میکروپنیس همراه باشد. کمبود زینک با کاهش میزان هورمون تستوسترون همراه خواهد بود. زینک همچنین در فعالیت صحیح هورمون رشد و فاکتورهای رشد دخیل است.
سندرم تخمدان پلی کیستیک یک نوع اختلال هورمونی در زنان است. این اختلال با افزایش سطح هورمون آندروژن و به هم خوردن تعادل هورمونی در زنان همراه است. این اختلال با افزایش سطح قند پلاسما همراه است. در این اختلال علائمی هم چون رویش موهای زائد یا هیرسوتیسم دیده می شود. همچنین افزایش وزن و ریزش مو از دیگر عوارض این اختلال است. یکی از مکمل های مورد مصرف برای کمک به کنترل این عارضه اینوپرگنا است.
این مکمل به صورت ساشه در قالب بسته بندی سی تایی فرموله و ارائه شده است. اینوپرگنا حاوی 2000 میلی گرم اینوزیتول، به همراه فولات نسل چهارم، زینک و منیزیم است. به کارگیری زینک در فرمولاسیون این محصول می تواند برای کمک به کنترل ریزش مو مفید باشد.
زینک یک ترکیب بسیار مفید برای تعدیل میزان تولید چربی در پوست است. این محصول می تواند باعث کاهش ترشح غدد چربی شود. به خصوص در غدد سباسه پوست. زینک می تواند باعث تعدیل جمعیت باکتریال پوست نیز بشود. یکی از باکتری های مولد جوش صورت دیفتروئید است. باکتری که به صورت فلور نرمال در سطح پوست حضور دارد. این باکتری با نام علمی کورینه باکتریوم دیفتریه نقش بسیار مهمی در پاتوفیزیولوژی جوش یا آکنه دارد.
به خصوص وقتی زینک به همراه ترکیبی مانند پیرولیدون کربوکسیلیک اسید به کار برده می شود، اثرات مفید آن برای پوست بهتر می شود. زینک به همراه پیرولیدون کربوکسیلیک اسید در فرمولاسیون لوسیون و کرم مرطوب کننده و آبرسان شاربوت مخصوص پوست های چرب و جوشدار مورد استفاده قرار گرفته است. این ترکیب بالاترین تاثیر را در کنترل چربی پوست و پیشگیری از جوش صورت دارد.
به نظر می رسد بهترین زمان مصرف زینک شب ها دو ساعت بعد از شام یا قبل از خواب باشد. برخی شواهد حکایت از آن دارد که مصرف این فرآورده ها در شب هنگام می تواند باعث بهبود جذب زینک و ارتقای کیفیت خواب شود. به خصوص اگر از آن می هراسید که زینک باعث افزایش اشتهای شما شود، مصرف زینک در شب هنگام می تواند کمتر باعث افزایش اشتها شود.
زینک یک نوع کاتیون دو ظرفیتی است. ماده معدنی که فرم فلزی آن به رنگ خاکستری است. به خصوص وقتی لایه اکسید شده از روی آن برداشته شود، تلالویی خاکستری با درخشندگی فلزی دارد. زینک در فرمولاسیون مکمل هایی مانند زینک گلوکونات دارو افشان شایگان به کار رفته است. این نوع نمک زینک کمترین عوارض گوارشی را دارد. زینک گلوکونات با کمترین میزان بروز تهوع و استفراغ همراه است.
این فرم از زینک جذب گوارشی بسیار بالایی هم دارد. زینک همچنین در فرمولاسیون مکمل های پوست و مو و ناخن به کار می رود. زینک در فرمولاسیون مکملی به نام هیروژن به کار رفته است. هیروژن قرصی روکشدار است که حاوی فولات نسل چهارم، بیوتین، ویتامین C و زینک است. فولات نسل چهارم در کنار زینک می تواند سرعت و میزان تکثیر سلول های فولیکول مو را افزایش دهد. از این رهگذر است که می تواند باعث تحریک رشد طولی تارهای مو شود.
لینک های مفید ————
اطلاعات تماس ————
تلفن : 02191007002
صدای مشتری : 1603
پست الکترونیک : info@shayganpharma.com
©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت دارو افشان شایگان می باشد .