دندان درآوردن معمولاً حدود چهار تا هشت ماهگی با دندان های جلوی پایین شروع می شود و تا 30-36 ماهگی که آخرین مجموعه مولرها ظاهر می شود ادامه می یابد. در طول دوره دندان درآوردن علائمی مانند تحریک پذیری، اختلال در خواب، تورم یا التهاب لثه ها، آبریزش آب دهان، بی اشتهایی، بثورات پوستی اطراف دهان، دمای خفیف، اسهال، افزایش گاز گرفتن و مالیدن لثه و حتی مالش گوش وجود دارد.
طبق مقاله ای از مجله دندانپزشکی بریتانیا، این علائم توسط 70 تا 80 درصد والدین گزارش شده است. بنابراین، چرا همه نوزادان علائم دندان درآوردن را تجربه نمی کنند؟
دراین مقاله میخوانیم
Toggleتحقیقات نشان داده است که دندان درآوردن حدود شش ماهگی شروع می شود. این همان زمانی است که ایمنی نوزادی که از مادرش از طریق جفت دریافت می کند، در حال کاهش است. این بدان معنی است که سیستم ایمنی خود نوزاد در حال ایجاد شدن است. در این مدت، نوزادان در برابر عفونت های جزئی آسیب پذیر می شوند. از آنجایی که این دو تغییر در حال رخ دادن هستند، علائم دندان درآوردن را می توان با یک بیماری جزئی یا سرماخوردگی و برعکس اشتباه گرفت.
این توضیح می دهد که چرا فقط 70 تا 80 درصد والدین علائم دندان درآوردن نوزادشان را گزارش کرده اند. بسیار محتمل است که والدین 20 تا 30 درصد باقیمانده علائم را به یک بیماری جزئی یا سرماخوردگی مرتبط کنند.
تحریک پذیری
آبریزش آب دهان / بثورات پوستی
سرفه کردن
گاز گرفتن
تب درجه پایین
مالش گونه و کشیدن گوش
اسهال
این به دلیل ناراحتی دندان هایی است که از طریق لثه رویش می کنند. اغلب اولین دندان ها و دندان های آسیاب ناراحت کننده ترین هستند.
نوازش، نوازش، نوازش! هر نوزادی می تواند زمانی که دندان درآوردن سختی دارد از نوازش خوبی استفاده کند. زمان اضافی صرف شده با کودک می تواند با ایجاد احساس آرامش و اطمینان به کاهش درد او کمک کند.
دندان درآوردن می تواند آب دهان را تحریک کند و بسیاری از نوزادان آب دهانشان را زیاد می کنند!
آبریزش بیش از حد میتواند باعث ایجاد بثورات در اطراف دهان، گونهها، چانه و ناحیه گردن به دلیل باکتریهای اضافی بزاق روی پوست شود. سعی کنید با پاک کردن دوره ای آن ناحیه را تا حد امکان تمیز و خشک نگه دارید. استفاده از یک کرم مانع ساده می تواند به پوست خشک، ترک خورده و دردناک کمک کند.
بزاق اضافی تولید شده در هنگام دندان درآوردن می تواند باعث سرفه یا تهوع گاه به گاه شود.
اگر سرفه نوزاد شما ادامه دارد یا با تب بالا و علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا همراه است، با پزشک اطفال خود تماس بگیرید. تب بالا همراه با علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مربوط به این بخش دهان نیست، بلکه در واقع نشانه بیماری است.
فشار متقابل ناشی از گاز گرفتن تقریباً هر چیزی می تواند فشار زیر لثه را کاهش دهد.
هر چیزی که سرد باشد عالی عمل می کند! بهترین دوست من آب را با کیسه های غذای کودک مخلوط می کند و آنها را فریز می کند تا بستنی میوه و سبزیجات درست کند. حلقههای دندان درآوردن، دانههای جویدنی و هر اسباببازی تجاری خریداری شده برای رشد این جزء دهان میتواند کمک کند، بهویژه زمانی که سرد یا یخ زده باشد.
از داروهای مسکن مناسب سن خود استفاده کنید و لطفاً برای دوز صحیح با پزشک اطفال و برچسب دارو مشورت کنید.
این درد ناشی از درد در لثه است که می تواند به سمت گونه و گوش حرکت کند، به خصوص زمانی که دندان های آسیاب در حال بیرون آمدن هستند. نوزادان آن نواحی را مالش می دهند. به خاطر داشته باشید که کشیدن یا مالیدن گوش نیز می تواند نشانه عفونت گوش باشد، لطفاً در صورت ادامه این علامت یا همراه با تب بالا با پزشک اطفال نوزاد خود تماس بگیرید.
سعی کنید لثه ها را با انگشت تمیز به مدت یک تا دو دقیقه مالش دهید و ماساژ دهید تا به این ناراحتی کمک کنید.
بسیاری بر این باورند که افزایش بزاق تولید شده در هنگام دندان درآوردن می تواند باعث شل شدن مدفوع شود. به خاطر داشته باشید که اسهال می تواند نشانه عفونت جدی تری باشد، بنابراین اگر مدفوع آبکی شد با پزشک اطفال خود تماس بگیرید، زیرا نوزاد شما در معرض خطر ابتلا به این بیماری است. کم آبی بدن اگر اسهال با استفراغ یا تب بالا همراه باشد، تماس با پزشک اطفال بسیار مهم است.
ویتامین D :ویتامین D به بدن در جذب کلسیم کمک می کند و این جزء دهان و تراکم مواد معدنی استخوان را تقویت می کند. …
فسفر:فسفر با کلسیم برای محافظت و بازسازی مینای این جزء دهان کار می کند
ویتامین :A ویتامین A هم برای چشم و هم برای دهان شما مفید است
ویتامین سی
اهن
امیدوارم فهرست علائم و راه هایی که می توانید به نوزاد خود کمک کنید، شما را در مرحله دندان درآوردن نوزاد راهنمایی کند. همچنین امیدوارم که این به کاهش استرس احتمالی بسیاری از والدین کمک کند. فقط به یاد داشته باشید که بسیاری از علائمی که ما فکر می کنیم دندان درآوردن می تواند با بیماری مرتبط باشد، ممکن است کاملاً با دندان درآوردن ارتباط نداشته باشد و ممکن است نیاز به درمان توسط پزشک داشته باشد.
تهیه و تنظیم توسط تیم علمی دارو افشان شایگان
لینک های مفید ————
اطلاعات تماس ————
تلفن : 02191007002
صدای مشتری : 1603
پست الکترونیک : info@shayganpharma.com
©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت دارو افشان شایگان می باشد .