سرطان نامی است که بسیاری از ما با شنیدن آن احساس بسیار ناخوشایندی داریم. بیماری که طی آن سلول های غیرطبیعی شروع به تکثیر غیرطبیعی می کنند. بیماری که طی آن بخشی از بافت های غیرطبیعی به وجود می آیند. می توانند در بدن منتشر شوند یا در یک ناحیه باقی بمانند.
این بیماری شاید در طول سالها و دهه های گذشته به نظر خطرناک می رسید. شاید هر کس که به این بیماری مبتلا می شد، تصور می کرد بلایی بی درمان است. اما امروز دیگر چنین باوری وجود ندارد. درست است که برخی از انواع سرطان واقعا بیماری های سختی هستند. به سختی درمان می شوند.
به سختی می توان از پخش شدن آن ها در بدن جلوگیری کرد، اما بسیاری دیگر از انواع سرطان کاملا قابل درمان هستند. به خصوص اگر در مراحل اولیه بیماری تشخیص داده شود. تقویت ایمنی برای پیشگیری از بروز سرطان بسیار مهم است. استفاده از برخی مکمل ها مانند فول کر داروافشان شایگان می توانند برای تقویت ایمنی و پیشگیری از بیماری های خطرناک موثر باشد.
دراین مقاله میخوانیم
Toggleسرطان عبارت است از تکثیر بی رویه و از کنترل خارج شده سلول های بدن. این تکثیر اگر محدود نشود به دلیل تولید سلول های تمایز نیافته بسیار فعال می تواند باعث تحلیل رفتن شدید بدن شود. این تقسیم غیر قابل کنترل در نهایت باعث از بین رفتن بافت های دیگر و کاهش اکسیژن رسانی به بافت های سالم می شود.
به این ترتیب شخص مبتلا به بیماری سرطان در معرض خطر قرار می گیرد. ولی اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود و تحت درمان قرار گیرد، احتمال درمان موثر بیماری بالاتر می رود. برخی انواع سرطان بسیار خطرناک هستند. بسیاری از سرطان ها هم قابل درمان اند.
علائم سرطان بسته به نوع و محل تومور متفاوت است. برخی از علائم رایج عبارتند از خستگی، کاهش وزن غیرقابل توجیه، تب، درد، خونریزی غیرطبیعی، تورم غدد لنفاوی، تغییر در عادات روده یا مثانه، سرفه های طولانی یا تنگی نفس بدون زمینه قبلی و مواردی از این دست. افرادی که در میان اقوام نزدیک خود شخص با سابقه ابتلا به سرطان دارند، باید بسیار احتیاط کنند.
باید به طور مداوم تحت غربالگری و بررسی های منظم قرار گیرند. به عنوان مثال در سرطان سینه بروز علائمی مانند تیرگی در ناحیه نوک پستان، سفتی، درد غیرطبیعی و ناگهانی، ظهور ترشحات غیرطبیعی در ناحیه نوک سینه و مواردی از این دست باید حتما شخص را به فکر بیندازد. باید به سرعت برای انجام تست های غربالگری مهیا شود. به خصوص اگر در میان اعضای درجه اول خانواده خود سابقه ابتلا به سرطان سینه وجود داشته است.
سرطان به انواع مختلفی تقسیم میشود که هر نوع آن سلولهای خاصی از بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. برخی از انواع شایع سرطان عبارتند از سرطان سینه: شایعترین نوع سرطان در زنان، سرطان های پروستات و ریه: شایع ترین انواع سرطان در مردان، سرطان روده بزرگ (شایع در میان افرادی که عادات غذایی نامناسب دارند) و لوکمی.
علل و عوامل خطر بروز سرطان بسیار متنوع هستند. در این میان ژنتیک یکی از اساسی ترین علل به شمار می آید. برخی از سرطانها به دلیل جهشهای ژنتیکی ارثی ایجاد میشوند. در کنار عوامل ژنتیکی و ارثی عوامل محیطی مطرح هستند. عوامل محیطی مانند دود سیگار، اشعه ماوراء بنفش، آلودگی هوا و مواد شیمیایی میتوانند باعث ایجاد سرطان شوند.
گاهی استفاده از سیگارهای الکترونیک هم ممکن است نتواند به خوبی این وضعیت را تحت کنترل درآورد. عامل بعد سبک زندگی است. عادات ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، عدم فعالیت بدنی، مصرف الکل و سیگار کشیدن ریسک ابتلا به سرطان را افزایش میدهند. عامل دیگر سن است. بسیاری از سرطان ها در زنان در سنین بعد از یائسگی و در مردان در سنین بالای 60 سال بروز می یابند.
علت اصلی این مسئله وضعیت هورمون ها و همچنین تضعیف سیستم ایمنی است. عفونت های ناشی از ویروس ها و باکتری ها هم می توانند ریسک فاکتور باشند. ویروس هایی مانند پاپیلومای انسانی (HPV) و هلیکوباکتر پیلوری به ترتیب در بروز سرطان دهانه رحم و سرطان معده فعال هستند.
تغذیه سالم یکی از ارکان مهم پیشگیری از بروز سرطان هاست. مصرف میوهها و سبزیجات تازه، کاهش مصرف گوشتهای فرآوری شده و چرب، محدود کردن مصرف قند و کاهش مصرف غذاهای پرکالری از ارکان مهم این روش های پیشگیری مبتنی بر اصلاح رژیم غذایی است.
انجام ورزش منظم (حداقل 150 دقیقه ورزش متوسط یا 75 دقیقه ورزش شدید در هفته)، حفظ وزن سالم و جلوگیری از چاقی، ترک سیگار و دوری از محیطهای دارای دود سیگار، استفاده از کرمهای ضد آفتاب، پوشیدن لباسهای محافظ و استفاده از کلاه و عینک آفتابی برای محافظت از خود در برابر آفتاب می تواند اقدام موثر دیگر در پیشگیری از بروز سرطان به خصوص سرطان پوست باشد.
همچنین واکسیناسیون بر ضد میکروارگانیزم هایی که میتوانند خطر ابتلا به برخی سرطانها را کاهش دهند بسیار مهم است. دریافت واکسنهایی مانند HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) و هپاتیت B بسیار مهم است. انجام معاینات و آزمایشهای غربالگری به موقع برای سرطانهای شایع مانند سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان دهانه رحم بسیار مهم است.
استفاده از تکنیکهای مدیریت استرس مانند مدیتیشن، یوگا و ورزش، کاهش تماس با مواد شیمیایی و سموم که ممکن است سرطانزا باشند و آگاهی از عوامل خطر و نشانههای سرطان و مشاوره با پزشک در مورد روشهای پیشگیری از اقدامات بسیار اساسی و مهم دیگر است.
روشهای درمان سرطان بسته به نوع، مرحله و محل تومور، سن بیمار و وضعیت سلامتی او متفاوت است. برخی از روشهای درمانی شایع عبارتند از جراحی برداشتن تومور و شیمی درمانی. شیمی درمانی عبارت است از استفاده از داروهای ضدسرطان برای از بین بردن سلولهای سرطان.
یکی دیگر از روش ها عبارت است از رادیوتراپی. رادیوتراپی استفاده از اشعه برای از بین بردن سلولهای سرطانی است. در نهایت هم روش های ایمونوتراپی قرار می گیرند. در این روش ها تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سلولهای سرطانی در دستور کار است.
کودکان هم درست مانند بزرگسالان در معرض ابتلا به سرطان هستند. به خصوص اگر از پدر و مادری به دنیا آمده باشند که سابقه این بیماری را داشته اند. یا آن که در نسل های قبلی خود سابقه ابتلا به این بیماری را داشته باشند.
ژنتیک نقش بسیار اساسی در بروز سرطان دارد. در بسیاری از موارد ادعا می شود که ژنتیک بیش از هر عامل دیگری می تواند در بروز سرطان نقش داشته باشد. در حال حاضر بخش مهمی از روش های تشخیصی سرطان مبتنی بر ارزیابی ژنوم است. مشاهده برخی از جهش های ژنتیکی ماژور و مینور می تواند در تشخیص سریع و به موقع سرطان موثر باشد. استفاده از روش هایی مانند PCR، ساترن بلاتینگ و وسترن بلات در این زمینه بسیار متداول است.
بین سرطان و اضطراب رابطهای پیچیده وجود دارد که از جنبههای مختلف میتوان به آن پرداخت. تشخیص سرطان یکی از رویدادهای بسیار استرسزا در زندگی هر فرد است. شنیدن این خبر میتواند به بروز اضطراب شدید منجر شود، زیرا بسیاری از بیماران با نگرانیهای مربوط به مرگ، درد، از دست دادن کنترل بر زندگی، و تاثیر بیماری بر خانواده خود مواجه میشوند.
در بسیاری از موارد، بیمار از همان لحظه تشخیص دچار استرس و اضطراب میشود که میتواند بر کیفیت زندگی و حتی روند درمان تأثیر منفی بگذارد. از طرفی روشهای درمانی مانند شیمیدرمانی، پرتودرمانی یا جراحی ممکن است باعث اضطراب شوند. این اضطراب نه تنها به دلیل اثرات جانبی و درد احتمالی این درمانها، بلکه به دلیل عدم قطعیت در مورد اثربخشی آنها ایجاد میشود.
برخی بیماران از مراجعه به جلسات درمانی به دلیل ترس از عوارض جانبی یا نگرانیهای مربوط به اثربخشی درمانها، دچار اضطراب میشوند. در عین حال اضطراب و اپیزودهای افسردگی می تواند سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار دهد. از این طریق اضطراب مزمن میتواند سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار داده و باعث کاهش توانایی بدن در مقابله با سرطان شود. مطالعات نشان دادهاند که اضطراب و استرس مداوم ممکن است در افزایش التهاب بدن نقش داشته باشند، که میتواند رشد و گسترش سلولهای سرطانی را تسهیل کند.
همچنین، اضطراب ممکن است باعث کاهش انگیزه بیمار برای پیگیری درمانهای پزشکی، مصرف داروها و رعایت رژیمهای درمانی شود، که میتواند به پیشرفت بیماری منجر شود. بیماران مبتلا به سرطان معمولاً با مسائل مالی و اجتماعی زیادی روبرو میشوند. هزینههای درمان، از دست دادن شغل، و تغییر در نقشهای خانوادگی و اجتماعی همگی عواملی هستند که میتوانند اضطراب بیمار را تشدید کنند. بیماران مبتلا به سرطان که دچار اضطراب هستند، ممکن است کیفیت زندگی پایینتری داشته باشند.
اضطراب مداوم میتواند منجر به مشکلات خواب، کاهش اشتها، خستگی، و ناتوانی در لذت بردن از فعالیتهای روزمره شود. به این ترتیب مدیریت اضطراب در بیماران سرطانی بسیار مهم است، زیرا میتواند به بهبود کیفیت زندگی و حتی افزایش شانس موفقیت درمانها کمک کند. رواندرمانی، داروهای ضداضطراب، و تکنیکهای آرامسازی میتوانند در این زمینه مفید باشند.
سرطان پستان یکی از شایعترین انواع سرطانها در میان زنان است، اگرچه میتواند در مردان نیز رخ دهد. این نوع سرطان معمولاً از بافتهای غدهای پستان (بافتهای تولیدکننده شیر) یا بافتهای مجاری که شیر را به نوک پستان منتقل میکنند، آغاز میشود. سرطان پستان انواع مختلفی دارد.
سرطان پستان غیرتهاجمی شامل تومورهایی است که به بافتهای اطراف پستان گسترش نمییابند. کارسینوم داکتال غیرتهاجمی نوعی سرطان است که در مجاری شیر باقی میماند و به بافتهای دیگر گسترش نمییابد. کارسینوم لوبولار غیرتهاجمی نوعی تومور خوش خیم است که در لوبولهای پستان شکل میگیرد.
سرطان پستان تهاجمی به سرطانهایی اشاره دارد که به بافتهای اطراف پستان گسترش مییابند. از میان این سرطان ها کارسینوم داکتال تهاجمی شایعترین نوع سرطان پستان است که از مجاری شیر آغاز میشود و به بافتهای دیگر گسترش مییابد. کارسینوم لوبولار تهاجمی هم نوع دیگری از انواع تومورهای بدخیم پستان است که از لوبولهای پستان آغاز میشود و میتواند به بافتهای دیگر گسترش یابد.
سرطان ریه یکی از شایعترین و مرگبارترین انواع سرطانها در جهان است. این نوع سرطان معمولاً به دو دسته اصلی تقسیم میشود. سرطان ریه غیر کوچک یا همان NSCLC که شایع ترین نوع سرطان ریه است. این نوع سرطان شایعترین نوع سرطان ریه است و شامل چند زیرگروه میباشد.
آدنوکارسینوم، کارسینوم سلول سنگفرشی و کارسینوم بزرگ سلولی. دسته اصلی شماره دو سرطان سلول کوچک یا SCLC است. این نوع کمتر شایع است اما به سرعت رشد میکند و معمولاً در مراحل پیشرفته تشخیص داده میشود. این نوع بیشتر با سیگار کشیدن مرتبط است. سیگار کشیدن عامل اصلی ابتلا به سرطان ریه است.
حدود 85 درصد از موارد سرطان ریه به سیگار کشیدن مربوط میشود. قرار گرفتن در معرض آلودگیهای محیطی و صنعتی، تماس با مواد شیمیایی مانند آزبست، رادیوم و بنزن و وجود سابقه خانوادگی از مهمترین عوامل مستعدکننده ابتلا به شمار می آیند.
سرطان پوست یکی از شایعترین انواع سرطانها است و به طور کلی به سه نوع اصلی کارسینوم سلول بازال، کارسینوم سلول سنگفرشی و ملانوما تقسیم می شود. قرار گرفتن در معرض اشعه UV خورشید و استفاده نکردن از کرمهای ضد آفتاب، داشتن سابقه خانوادگی سرطان پوست، پوست روشن، وجود خالهای زیاد یا خالهای غیرعادی و استفاده از دستگاههای برنزهکردن با افزایش احتمال بروز سرطان پوست در ارتباط است.
علائم این بیماری بسته به نوع آن می تواند متفاوت باشد. با این حال یکی از مهمترین روش های مقابله با این مسئله استفاده درست از کرم های ضدآفتاب و داشتن روتین مناسب به خصوص در تابستان است. این مسئله به خصوص برای آقایان اهمیت بیشتری دارد. چون معمولا به این مسائل کمتر توجه می کنند.
سرطان معده، که به آن کارسینوم معده نیز گفته میشود، نوعی سرطان است که در بافتهای معده آغاز میشود. این بیماری میتواند به آرامی پیشرفت کند و در مراحل اولیه ممکن است علائم خفیفی داشته باشد. سرطان معده معمولاً در نواحی خاصی از معده مانند دیواره معده یا در ناحیه اتصال به روده کوچک رخ میدهد. کارسینوم آدنوئید شایعترین نوع سرطان معده که از سلولهای غدهای معده ناشی میشود.
لنفوم معده نوعی سرطان است که از بافت لنفاوی در معده شروع میشود. سارکوم معده نوعی نادر از سرطان که از بافتهای نرم معده مانند عضلات یا بافت همبند شروع میشود. عوامل خطر مرتبط با سرطان معده شامل موارد زیر است. عفونت هلیکوباکتر پیلوری که منجر به التهاب و زخم معده می شود و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. وجود سابقه خانوادگی سرطان معده میتواند خطر ابتلا را افزایش دهد. مصرف زیاد نمک، غذاهای دودی و فرآوری شده و کمبود میوه و سبزیجات تازه. اضافه وزن و چاقی میتواند خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد.
اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان بسیار شایع است، زیرا این بیماری هم به لحاظ جسمی و هم روانی تأثیرات عمیقی بر فرد میگذارد. برای مقابله با اضطراب و افسردگی در بیماران سرطانی، روشهای متعددی وجود دارد که میتواند به بهبود وضعیت روحی و روانی آنها کمک کند. حمایت روانشناختی یکی از این روش هاست. مشاوره و روان درمانی بسیار مهم است.
صحبت با روانشناس یا مشاور میتواند به بیمار کمک کند تا احساسات خود را بهتر درک کرده و با آنها مقابله کند. یکی دیگر از روش ها شناخت درمانی و رفتار درمانی است. از این روش ها با عنوان CBT نیز نام می برند. این روش به بیماران کمک میکند افکار منفی خود را شناسایی کرده و با تغییر آنها، احساسات بهتری را تجربه کنند. مراقبه و مدیتیشن یکی دیگر از شیوه های مقابله با اضطراب است.
تکنیکهایی مانند مدیتیشن ذهنآگاهانه و آرامسازی تنفس میتوانند استرس و اضطراب را کاهش دهند. در برخی موارد، پزشکان ممکن است برای کنترل اضطراب و افسردگی داروهایی مانند ضدافسردگیها یا داروهای ضداضطراب تجویز کنند. این داروها میتوانند به تنظیم شیمی مغز و کاهش احساسات منفی کمک کنند. فعالیتهایی مانند یوگا، پیادهروی و شنا میتوانند سطح اندورفین (هورمونهای شادی) را افزایش داده و به کاهش استرس و افسردگی کمک کنند.
ورزش منظم باعث بهبود انرژی و کاهش خستگی نیز میشود. رژیم غذایی متعادل میتواند به بهبود وضعیت جسمی و روحی کمک کند. غذاهایی که غنی از آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی هستند، به بهبود انرژی و خلق و خوی بهتر کمک میکنند. مصرف مواد غذایی حاوی امگا-3 مانند ماهیهای چرب ممکن است تأثیر مثبتی بر روحیه و کاهش افسردگی داشته باشد.
فعالیتهای هنری مانند نقاشی، موسیقی، نوشتن یا هر نوع هنر خلاقانه، راهی برای بیان احساسات و کاهش اضطراب است. تنفس عمیق و تمرینهای آرامسازی عضلانی پیشرونده میتوانند به کاهش تنشهای بدنی و ذهنی کمک کنند. برنامهریزی و سازماندهی زمان برای انجام کارهای روزمره، استراحت کافی و داشتن اهداف قابل دسترس میتواند از احساس بیکفایتی و استرس بیش از حد جلوگیری کند.
درمان سرطان با استفاده از روشهای گیاهی یکی از موضوعات بحثبرانگیز است. اگرچه برخی گیاهان خاص ممکن است به عنوان مکمل در کاهش علائم سرطان یا عوارض جانبی درمانهای رایج (مانند شیمیدرمانی و پرتو درمانی) مفید باشند، اما تاکنون هیچگونه شواهد علمی قوی وجود ندارد که نشان دهد گیاهان به تنهایی میتوانند سرطان را درمان کنند.
استفاده از گیاهان باید همیشه تحت نظر پزشک و به عنوان یک مکمل برای درمانهای استاندارد صورت گیرد. یکی از گیاهان و مکملهای گیاهی که به عنوان پشتیبانی برای بهبود سلامت عمومی بیماران سرطانی شناخته شده است چای سبز است. چای سبز حاوی آنتیاکسیدانهایی است که ممکن است به محافظت از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو کمک کند.
یکی از این آنتی اکسیدان ها ترکیب کوئرستین است. کوئرستین یکی از ترکیبات آنتی اکسیدان قدرتمندی است که در فرمولاسیون برخی از مکمل ها به کار رفته است. یکی از این مکمل ها کپسول آسماکر داروافشان شایگان است. این محصول برای پیشگیری از بیماری های تنفسی بسیار مفید است. این محصول می تواند مانع از فعالیت رادیکال های آزاد اکسیداتیو می شود.
این رادیکال های آزاد سمی از مهمترین عوامل مستعد کننده ابتلا به بیماری های تنفسی و سرطان هستند. از دیگر محصولات گیاهی موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان می توان به زردچوبه، زنجبیل، گانودرما و ریشه آستراگال اشاره کرد. پیش از استفاده از هر گونه گیاه یا مکمل گیاهی، حتماً با پزشک یا متخصص خود مشورت کنید، زیرا برخی از این مواد ممکن است با داروهای درمانی تداخل داشته باشند و اثرات جانبی خطرناکی داشته باشند.
سرطان یک گروه بزرگ از بیماریها است که مشخصه اصلی آن رشد غیرقابل کنترل و غیرطبیعی سلولها در بدن است. سرطان میتواند در هر نقطهای از بدن شروع شود و به بافتهای مجاور و سایر قسمتهای بدن گسترش یابد. انواع مختلفی از سرطان وجود دارد که هر کدام ویژگیها، علل و روشهای درمانی خاص خود را دارند.
سرطانها به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. کارسینومها سرطانهایی هستند که از سلولهای پوششی (اپیتلیال) ایجاد میشوند. این نوع شامل سرطانهای سینه، ریه، روده بزرگ و پروستات است. سارکومها سرطانهایی که از بافتهای همبند، عضلانی یا چربی ناشی میشوند. لنفومها هم سرطانهایی هستند که از سلولهای سیستم لنفاوی ریشه می گیرند.
لوسمیها هم سرطانهایی هستند که به طور عمده بر سلولهای خون و مغز استخوان تأثیر میگذارند. نوع آخر سرطان ها ملانوم است. نوعی سرطان پوست که از سلولهای ملانوسیت ناشی میشود. سرطان به دلایل مختلفی ایجاد میشود. برخی از عوامل خطر عبارتند از عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی، سبک زندگی و عفونتها. تشخیص زودهنگام سرطان می تواند نقش مهمی در مهار به موقع و درمان سرطان داشته باشد.
تقویت سیستم ایمنی با استفاده از مکمل هایی مانند آسماکر و فول کر داروافشان شایگان هم می تواند در پیشگیری از بروز سرطان ها موثر باشد. بنابراین این تفکر که سرطان بیماری درمان ناپذیری است کاملا نادرست است. همه چیز به شدت و حدت بیماری بر می گردد. درست مثل بقیه بیماری ها.
لینک های مفید ————
اطلاعات تماس ————
تلفن : 02191007002
صدای مشتری : 1603
پست الکترونیک : info@shayganpharma.com
©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت دارو افشان شایگان می باشد .