5 خطر جدی که مردان را بیشتر از زنان تهدید می کنند چیستند؟ آیا تا به حال به این پرسش فکر کرده اید؟ به نظر شما مردان بیشتر دچار چه مشکلاتی می شوند؟ یکی از مهمترین اختلالاتی که در مردان بیش از زنان قابل مشاهده است، بیماری های قلبی عروقی است. مردان به دلیل سطوح بالاتر هورمون تستوسترون بیشتر در معرض آتروسکلروز هستند. آتروسکلروز اختلالی ناشی از تجمع کلسترول بد یا LDL در عروق است.
اختلالی که در مردان چاق بسیار بروز می یابد. این مولکول وقتی در عروق در گردش هستند، تحت تاثیر متابولیزم اکسیداتیو قرار می گیرند. این متابولیزم اکسیداتیو باعث اکسیداسیون LDL می شوند. این مولکول اکسید شده در عروق رسوب می کند. مولکول LDL اکسید و راسب شده، به وسیله گلبول های سفید خون فاگوسیته و بلعیده میشوند.
وضعیتی که باعث دگردیسی سلول های مزبور به سلول های جدیدی موسوم به سلول های فومی یا کفی شکل (Foamy Cells) می شود. این سلول های فومی در نهایت در محل رسوب می کنند و پلاک آتروم را به وجود می آورند. وضعیتی که در نهایت به آتروسکلروز منتهی می گردد. بیماری های اسکلروتیک عروقی از مهمترین عوامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند. از جمله بیماری های دیگری که در مردان بیشتر رخ می دهد می توان به نقرس اشاره کرد. هایپراوریسمی یا بالا رفتن اسید اوریک خون از رویدادهایی است که در مردان بیشتر رخ می دهد. به خصوص در مردان میان سالی که الکل زیاد مصرف می کنند.
پانکراتیت، ملانوم، ملانوسارکوما، پارکینسون و آنوریسم آئورت همگی از بیماری های دیگری هستند که در مردان شیوع بالاتری دارند. آنوریسم آئورت یک بیماری عروقی بسیار خطرناک است. بیماری که در آن قطر شریان آئورت به شدت افزایش می یابد. این وضعیت می تواند با پارگی شریان آئورت و خونریزی شدید همراه باشد. بدیهی است این وضعیت می تواند به مرگ حتمی منتهی گردد. یکی دیگر از اختلالاتی که در مردان بیشتر مشاهده می شود، فشار خون بالاست. به ویژه در سنین بالاتر از 50 سال و در مردان سیگاری یا الکلی.
دراین مقاله میخوانیم
Toggleتحقیقات نشان داده است زنان به طور کلی تحمل بیشتری نیست به شرایط پرتنش دارند. در واقعه زنان توانمندی بالاتری در پنهان کردن احساسات خود دارند. آن ها می توانند در بسیاری از موقعیت ها نقش بازی کنند. آن ها می توانند در عین حال که در سخت ترین شرایط قرار دارند، وانمود کنند خوشحال هستند. این وضعیت باعث می شود اساسا زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به افسردگی باشند.
وقتی مردی دچار افسردگی است، معمولا نمی تواند هنرمندانه آن را از اطرافیان خود پنهان کند. اما زنان این قابلیت را دارند که خود را همیشه خوشحال و راضی نشان دهند و در عین حال سنگین ترین غم ها را درون وجود خود تحمل کنند.
اختلال مصرف الکل یا اعتیاد به الکل نیز اختصاصی به جنسیت خاصی ندارد. این وضعیت هم می تواند در زنان و هم در مردان بروز پیدا کند. اما مردانی که الکلی هستند، بیش از زنان دچار هپاتیت یا کبد چرب می شوند. مصرف الکل یکی از عوامل ایجاد پانکراتیت حاد نیز هست. پانکراتیت حادی که در نهایت می تواند به سرطان پانکراس منتهی شود. این وضعیت نیز در مردان بیشتر از زنان رخ می دهد.
سرطان کولون یکی از بیماری های کشنده ای است که در سال های اخیر با گسترش شدید آن در سراسر جهان مواجه بوده ایم. البته سرطان کولون به هیچ وجه منحصر به مردان نیست. بسیاری از زنان نیز به این بیماری مبتلا می شوند. سرطان کولون با ژنتیک و عادت های غذایی نادرست ارتباط ناگسستنی دارد. مصرف بیش از حد غذاهای فراوری شده از جمله عوامل مستعد کننده ابتلا به این بیماری هستند.
این غذاها مقادیر بالایی از رادیکال های آزاد اکسیداتیو را درون خود دارند. ترکیباتی که می توانند باعث ایجاد آسیب های بیولوژیک شوند. آسیب هایی که به تولید سلول های جهش یافته منتهی می شوند. سلول هایی که DNA آن ها دچار موتاسیون شده اند. این سلول ها به راحتی می توانند به سلول های پروموتر سرطان تبدیل شوند. سلول هایی که در نهایت منجر به بروز سرطان شوند.
مصرف غذاهایی مانند سوسیس و کالباس که حاوی مقادیر بالایی از نگه دارنده های نیتروژن دار هستند، به راحتی باعث تولید رادیکالی به نام پراکسی نیتریت شوند. ترکیبی به شدت سمی و مخرب که در درازمدت باعث ایجاد سرطان کولون می شود. سرطان کولون در صورتی که به موقع تشخیص داده و درمان نشود، معمولا با متاستاز و مرگ همراه است.
اهمیت بیماری های دستگاه تناسلی مردان بر کسی پوشیده نیست. یکی از شایع ترین انواع سرطان های دستگاه تناسلی مردان سرطان پروستات است. البته سرطان پروستات در بسیاری از موارد اگر زودهنگام تشخیص داده شود، به راحتی قابل درمان است. از جمله داروهایی که برای درمان این بیماری مورد استفاده است، مهارکننده های آنزیم آلفا ردوکتاز هستند. این ترکیبات باعث مهار تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون می شوند. نمونه برجسته این داروها فیناستراید است. استفاده از برخی ترکیبات مانند میواینوزیتول موجود در اینوپرگنا دارو افشان شایگان می تواند به پیشگیری از این وضعیت کمک کند.
یکی دیگر از اختلالاتی که در مردان بسیار دیده می شود، اختلال نعوظ است. اختلال نعوظ یکی از شایع ترین انواع بیماری های مردان است. هر چند که به هیچ وجه اختصاص به مردان ندارد و در زنان هم شاهد آن هستیم. باید در نظر داشت در بسیاری موارد عامل اصلی بروز این اختلال مشکلات روحی است. افسردگی و اضطراب از اصلی ترین عوامل ایجاد اختلال نعوظ هستند. انزال زودرس (Premature Ejaculation) نیز در بسیاری موارد می تواند نتیجه اضطراب فرد باشد. برای کنترل این علائم نیز میواینوزیتول می تواند بسیار مفید باشد. یکی دیگر از اختلالات متداول در میان مردان آزوسپرمی است.
این اختلال به معنی کاهش تعداد سلول های جنسی مرد در مایع منی است. این وضعیت هم می تواند منشا ارثی داشته باشد و هم علت اکتسابی. یکی از عواملی که می تواند باعث آزواسپرمی شود، تماس زیاد با حرارت است. این اختلال در میان نانواها بسیار شایع است. همچنین پوشیدن لباس های بسیار تنگ به دلیل نزدیک کردن بیضه ها به قسمت گرم مرکزی بدن می تواند احتمال بروز آزواسپرمی را افزایش دهد.
اختلالات مرتبط با توانمندی جنسی مردان بسیار متنوع است. یکی دیگر از این اختلالات که البته در حین تولد مشاهده می شود، کریپتورکیدیسم است. این نوزادان دارای بیضه نهفته هستند. در بسیاری موارد باید با جراحی بیضه این نوزادان را از حفره شکم و لگن خارج و به داخل کیسه ای به نام اسکروتوم که محل اصلی قرار گیری بیضه هاست هدایت نمود.
یکی از اختلالات رایج در مردان سالمند مشکلات پروستات است. غده پروستات یهک ده کوچک در ناحیه زیر مثانه است. مجرای دفع ادرار در مردان از وسط این غده می گذرد. ترشحات پروستات حاوی ترکیبی بسیار مهم به نام پروستاگلندین است. ترکیبی که نام آن نیز از همین غده اقتباس شده است. پروستاگلندین ها برای سلامت و رشد و فعالیت طبیعی سلول های اسپرم ضروری هستند. با افزایش سن، تاثیر برخی هورمون ها بر روی پروستات باعث بزرگی نسبی این غده می شود. از جمله این هورمون ها می توان به تستوسترون و دی هیدروتستوسترون اشاره کرد.
این هورمون ها با اثر مستقیم بر روی سلول های بافت پروستات و برخی بافت های دیگر باعث بزرگی نسبی این غده می شوند. به دنبال این رویداد غده بزرگ می شود و مجرای خروج ترشحات پروستات را تنگ می کند. این انسداد نسبی پیامدهای گونگونی دارد. از آن میان می توان به تکرر ادرار، احساس عدم تخلیه کامل مثانه، درد در هنگام دفع ادرار و اختلالات باروری و در نهایت عفونت ادرار اشاره کرد. سرطان پروستات دو نوع کلی دارد. خوش خیم و بدخیم. به نوع خوش خیم آن که معمولا با افزایش سن گریبانگیر اغلب مردان می شود، هیپرتروفی خوش خیم پروستات یا BPH (Benign Prostatic Hypertrophy) می گویند. در هیپرتروفی خوش خیم پروستات سلول های بافت قدرت متاستاز ندارند.
به این ترتیب غدد یا گره های لنفاوی دیگر درگیری نمی شوند. درمان این اختلال با استفاده از مهارکننده های آلفا ردوکتاز صورت می گیرند. ترکیباتی مانند فیناستراید و دوتاستراید که به میزان قابل توجهی مورد استفاده قرار می گیرند.
برخی اختلالات در مردان بیشتر از زنان بروز می یابند. این اختلالات گاهی وابسته به سن و بعضا هم وابسته به جنس هستند. بیماری های قلبی عروقی از جمله بیماری های پرخطری هستند که در مردان بیشتر از زنان رخ می دهند. به خصوص در سنین بعد از 45 سالگی. از جمله بیماری های پرخطر دیگر که در مردان بیشتر بروز می یابند، ملانوم است. ملانوم یا سرطان پوست در مردان بیشتر از زنان دیده می شود. ملانوم مشتمل بر تولید مقادیر بالایی ملانین است.
ملانین رنگدانه اصلی پوست است. در فرآیند تولید لک های پوستی تولید ملانین به شدت افزایش می یابد. به خصوص در نواحی خاصی از پوست که لک حضور دارد. اگر این فرآیند توام با سرطانی شدن ملانوسیت ها باشد، به بیماری مورد نظر ملانوم می گویند. در ملانوسارکوما، سرطان به سلول های سالم بافت همبند هم سرایت می کند. یعنی وضعیتی ایجاد می شود که به آن اصطلاحا ملانوسارکوما می گویند. مردان بیش از زنان به ریزش موی آندروژنیک مبتلا می شوند. مردان بیش از زنان در معرض آسیب های جدی ناشی از بیماری های روحی روانی هستند.
مردان اگرچه در مقایسه با زنان کمتر دچار افسردگی می شوند، اما تحقیقات نشان داده است، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های جسمی ناشی از فشار های روانی هستند. به عنوان مثال حملات قلبی در مردان تحت فشار روحی بیشتر مشاهده می شود. مردان بیش از زنان در نتیجه بیماری های عصبی و روحی دچار پیری پوست و بسیاری دیگر از بیماری های پوستی می شوند. مردان بیش از زنان در نتیجه بیماری های روحی به سمت مواد مخدر، سیگار و تریاک پناه می برند. همچنین مردان بیش از زنان در معرض ابتلا به اوتیسم و سنگ های کلیوی هستند.
منابع
تهیه و تنظیم توسط تیم علمی دارو افشان شایگان
لینک های مفید ————
اطلاعات تماس ————
تلفن : 02191007002
صدای مشتری : 1603
پست الکترونیک : info@shayganpharma.com
©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت دارو افشان شایگان می باشد .