بست فولات مکملی موثر در درمان کم خونی است. بست فولات در محدوده وسیعی از بیماری ها قابلیت استفاده دارد. از اوتیسم و وسواس گرفته تا کم خونی و عدم تمرکز.
دراین مقاله میخوانیم
Toggleقرص روکشدار بست فولات محتوی 1200 میکروگرم N5 – متیل تتراهیدروفولات به فرم نمک گلوکوزآمین است. این قرص معادل 600 میکروگرم فولات فعال نسل چهارم دارد. در نسل های پیشین از فولیک اسید آزاد، نمک سدیم فولات، تتراهیدروفولات یا متیلن تتراهیدروفولات استفاده می شد. در بهترین حالت به سراغ نمک کلسیم متیل تتراهیدروفولات می رفتند.
تمامی این اشکال قدیمی فولات دارای معایب گسترده بودند. جذب گوارشی نامناسب و غیرتکرارپذیر، عدم امکان استفاده در همه افراد و پاسخ دهی بیولوژیک ضعیف از جمله این معایب هستند.
مولکول فولات یک مولکول آلی است که با عنوان ویتامین B9 نیز شناخته میشود و در آب محلول است. فولات بیشتر در میوه های تازه و سبزیهای برگ سبز یافت میشود. به همین خاطر بدن بسیاری از ما ایرانیان به دلیل رژیم غذایی نامناسب با کمبود این ریزمغذی مواجه است. فولات نقش بسیار مهمی در سنتز بازهای آلی پورین و پیریمیدین دارد.
فولات در فرآیندی موسوم به سنتز De Novo بازهای مزبور به تامین واحدهای تک کربنه در قالب گروه های متیل می پردازد. این گروه های تک کربنه برای سنتز آمینواسیدهایی مثل متیونین از هوموسیستئین ضروری هستند. همچنین در بازتولید خود ویتامین B12 فعال هم نفش ایفا می کنند.
یکی از مهم ترین کاربردهای بست فولات در درمان آنمی یا کم خونی است. محصول دیگر داروافشان شایگان با نام فولی مکس نیز در درمان کم خونی کاربرد دارد.
کم خونی یا آنمی یک اختلال بسیار شایع با علل مختلف است. این اختلال در بسیاری افراد از جمله کودکان در سنین رشدو دختران نوجوان به خصوص در دوران ابتدای بلوغ، دیده می شود. هم چنین افرادی که دچار اختلالات کلیوی یا خونی مزمن هستند، و مبتلایان به تالاسمی، عموما از کم خونی رنج می برند. کم خونی در مبتلایان به سوء تغذیه، اختلالات سوء جذب مواد غذایی، افراد سالمند و زنان باردار نیز ممکن است بروز یابد.
افرادی که برخی از داروها مانند والپروات و متوترکسیت را به مدت طولانی استفاده میکنند، نیز گاهی دچار کم خونی می شوند. در برخی موارد این آنمی ناشی از کمبود آهن در رژیم غذایی یا به طور کلی از دست رفتن آهن و عدم جبران آن به دلیل اختلالات جذبی است. در برخی موارد دیگر نیز ناشی از کمبود دریافت فولات و ویتامین ب 12 از منابع غذایی مرتبط است.
کاهش تمرکز و خستگی زودرس از مهم ترین و شایع ترین پیامدهای کم خونی است. کم خونی در کودکان موجب افت عملکرد تحصیلی می شود. تمرکز کودک در کلاس درس کاهش می یابد. کودک مبتلا به کم خونی نمی تواند مدت زیادی روی صندلی کلاس بنشیند و به حرف های معلم گوش دهد.
در دختران در سنین بلوغ کم خونی بسیار شایع است. کم خونی دختران یکی از عوامل مساعد کننده بروز افسردگی است. در بسیاری از موارد این کم خونی با مصرف آهن به تنهایی درمان نمی شود. در واقع کم خونی ناشی از کمبود فولات و ویتامین B12 تنها با مصرف مکمل های حاوی فولات و ویتامین B12 درمان پذیر است. بست فولات می تواند به رفع این پیامدهای نامطلوب کمک کند.
یکی از مشکلات شایع در بزرگسالان کمردرد و خستگی در محیط کار است. بسیاری از شاغلین حرف پزشکی نیز دچار این مشکلات هستند. کمردرد مزمن، سردردهای تنشی و تشدید میگرن همه در نتیجه کم خونی روی می دهند. اختلال وسواس فکری عملی و اوتیسم با کم خونی تشدید می شوند. در اختلال وسواس فکری شخص افکار تکرار شونده دارد.
او دچار افکاری است که خود می داند غیرمنطقی است اما نمی تواند از آن فرار کند. این اختلال بسیار آزاردهنده است و با کم خونی تشدید می شود. در وسواس عملی فرد ناگزیر از انجام کارهای عملی تکرار شونده مانند شستشو یا مرتب کردن وسایل است. در اوتیسم شخص علائم مختلفی از جمله مشکل تمرکز، مشکل برقراری ارتباط عاطفی و اختلال ترس از بودن در اجتماع دارد. بسیاری از این بیماران اوتیستیک اختلال تکلم نیز دارند. همه این علائم با کم خونی تشدید می شوند.
کم خونی با ریزش مو ارتباطی تنگاتنگ دارد. مشخص شده است که یکی از دلایل اثربخشی ماینوکسیدیل بر ریزش مو، افزایش جریان خون موضعی است. جریان خونی که به صورت اختصاصی فولیکول مو را تغذیه می کند. بسیاری از محققین بر این باورند که یکی از دلایل بازگشت ریزش مو پس از قطع مصرف ماینوکسیدیل کاهش شدید جریان خون موضعی است.
این جریان پس از قطع مصرف ماینوکسیدیل به طرز شدیدتری از قبل کاهش می یابد. بست فولات می تواند تا حد زیادی با این کم خونی فولیکول مو مقابله نماید. به همین دلیل در فرمولاسیون هیروژن شایگان فولات نسل چهارم استفاده شده است. هیروژن محصولی اختصاصی برای سلامت پوست و مو و ناخن است.
کمبود آهن منجر به کم خونی فقر آهن از نوع میکروسیتیک – هایپوکرومیک می شود. میکروسیتیک یعنی کم خونی که در آن گلبولهای قرمز در زیر میکروسکوپ ریزتر از حد نرمال به نظر میآیند. اختلالات ناشی از کمبود فولیک اسید یا ویتامین B12 منجر به بروز نوعی کم خونی موسوم به آنمی مگالوبلاستیک یا ماکروسیتیک – نورموکرومیک می شود که در آن سایز گلبولهای قرمز بزرگتر از حالت نرمال میباشد. در بسیاری اوقات راه اصلی کنترل آنمی ناشی از فقر فولات، تجویز مکملهای حاوی فولات میباشد.
مشخص شده است در برخی افراد که به دلیل ابتلا به بیماری صرع از داروهایی مانند والپروات و فنی توئین استفاده کنند، عارضه ای خطرناک به نام ترومبوسیتوپنی بروز می یابد. این اختلال در افرادی که به دلایل مختلف از جمله اختلالات سرطانی از داروهای شیمی درمانی و عوامل آلکیله کننده مانند ملفالان و بوسولفان استفاده می کنند، نیز ایجاد می شود.
در افراد مبتلا به اختلالات روماتوئیدی که از داروهای نسبتاً پرمصرفی همچون متوترکسیت، آزاتیوپرین و سیکلوفسفامید استفاده مینمایند، کم خونی ناشی از کمبود فولات رخ می دهد. ترومبوسایتوپنی یا کاهش تعداد پلاکتهای خون، همچون سایر انواع سرکوب فعالیت مغز استخوان غالبا ناشی از کمبود فولات است.
اهمیت مصرف فولات در دوران بارداری به حدی است که در صورت کمبود آن، نوزاد ممکن است با اختلالات جدی مادرزادی مانند نقص لوله عصبی و از آن جمله اختلال موسوم به اسپینا بیفیدا Spina Bifida متولد گردد. در واقع فولات مانند چاقویی که برای تقسیم یک کیک بین میهمانان یک میهمانی لازم است، ابزاری است موثر برای جدا کردن سلولهای بافتهای مختلف از توده سلولی اولیه و تمایز سلولها از یکدیگر به منظور تولید یک کل منسجم.
لازم به ذکر است که در بسیاری از اوقات آنچه باعث ایجاد خستگی مفرط و عدم تمرکز در نوجوانان، به خصوص در سر کلاس درس می شود و نقش بسیار مهمی در کاهش سطح کیفی عملکرد تحصیلی شان دارد، نه اختلال موسوم به ADHD یا همان بیش فعالی و عدم تمرکز، بلکه تظاهرات بیرونی کم خونی است.
این کم خونی که در اغلب موارد با اختلال بیش فعالی اشتباه گرفته می شود. بدیهی است. البته نباید از خاطر برد که قطعا در برخی موارد هم علت این عدم تمرکز و افت عملکرد تحصیلی ثانویه به موضوع ADHD است که درمان خاص خود را در حوزه نورولوژی و سایکوتراپی می طلبد.
فولات فعال ده برابر بیش تر از فولات نسل های قدیمیتر قابلیت جذب گوارشی دارد. فولات فعال بسیار کمتر از نسل های قدیمی تر ایجاد نفخ میکند.
فولات فعال به خودی خود فعال است و به دلیل جذب گوارشی بالاتر، با حداقل دوز موثر به کار می رود. این مسئله باعث کاهش حجم توزیع ظاهری فولات نسل چهار و کاهش عوارض جانبی آن می شود.
فولات نسل چهارم به خودی خود فعال است و حتی در کسانی که مبتلا به جهش CT-677 هستند قابل استفاده است. در واقع آنزیم MTHFR یا متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز در این افراد دچار جهش ژنتیکی شده است. فولات فعال در این افراد دچار اختلال عملکرد نمی شود. به همین دلیل کمتر احتمال دارد در این نوع افراد با تجمع فولات غیرفعال و ایجاد هوموسیستئینمی مواجه شویم. این یعنی کاهش احتمال ابتلای نوزاد به عقب ماندگی ذهنی یا اختلالات رشد خواهد شد.
فولات نسل چهارم داروافشان شایگان محصولی است که در قالب بسته بندی “Alu- Alu” به بازار عرضه شده است. یک نوع بسته بندی مقاوم به رطوبت و گرما که باعث حفاظت از ماده موثره فعال در برابر اثرات مخرب رطوبت میگردد. در مقایسه با برخی محصولات مشابه رقیب در بازار دارویی که در قالب بسته بندی Bulk عرضه می شوند، بست فولات مشکلاتی مانند مهاجرت دارو از یک واحد دوزاژ به واحد دیگر را فاقد است.
فولات نسل چهارم داروافشان شایگان در محصولات دیگر این شرکت نیز موجود است. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با بست فولات به کانال یوتیوب و آپارات شرکت داروافشان شایگان مراجعه کنید. هم چنین برای سفارش محصولات داروافشان شایگان به سایت شرکت مراجعه فرمایید.
لینک های مفید ————
اطلاعات تماس ————
تلفن : 02191007002
صدای مشتری : 1603
پست الکترونیک : info@shayganpharma.com
©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت دارو افشان شایگان می باشد .