سیگار یک وسیله تدخینی پرمصرف در میان مردم سراسر جهان است. این محصول از برگ گیاهی به نام تنباکو (Nicotiana Tabacum) به دست می آید. وقتی برگ گیاه تنباکو را در معرض هوا و گرما خشک کنیم، بخشی از مواد داخل گیاه اکسید می شوند و به رنگ قهوه ای در می آیند. این پودر قهوه ای را فشرده کرده و در داخل یک کاغذ مخصوص می پیچند.
به این ترتیب است که سیگار به وجود می آید. آن چه ما بیشتر به عنوان سیگار می شناسیم، در اصل سیگارت هست. در زبان انگلیسی این محصول عموما به سیگارهای برگ گفته می شود. فرق اساسی سیگار برگ با سیگارت معمولی در این است که سیگار برگ را داخل برگ خود گیاه تنباکو می پیچند. اما برای پیچیدن سیگارت معمولی از کاغذ استفاده می شود. در ادامه این مقاله برای اختصار از نام ساده سیگار به جای سیگارت استفاده می کنیم.
سیگار یکی از محبوبترین ابزارها در میان مدلها و مانکن هاست. ابزاری که به آن ها کمک می کند، وزن خود را پایین و در حد مطلوب خود نگاه دارند. بله لاغری یک هدف برای بسیاری از مانکن هاست. بد نیست بدانیم که همین افراد معمولا بیشتر در معرض کمبود زینک در بدنشان هستند. در مقابل سطح پلاسمایی کاتیون مس در بدن افراد سیگاری بالاست.
دراین مقاله میخوانیم
Toggleیکی از پتانسیل های خاکستر آن، کاربرد آن برای محو کردن لکه هایی است که بر روی وسایل چوبی باقی می ماند. وقتی یک فنجان یا لیوان داغ روی چوب قرار می گیرد، از خود بر روی چوب اثر نامطلوبی باقی می گذارد. خاکستر آن برای این مورد بسیار مفید است. برای این منظور می توان خاکستر سیگار را با کمی آب مخلوط کرد تا به یک خمیر تبدیل شود.
خمیر را با دستمالی نرم و مرطوب روی محل لکه های فنجان یا لیوان روی چوب بکشید تا پاک شود. برخی معتقدند خاکستر آن می تواند برای التهاب چشم یا کنژنکتیویت نیز مفید باشد. این فرضیه البته پایه علمی چندان قدرتمندی ندارد. برخی نیز بر این باورند که خاکستر آن می تواند برای گیاهان مغذی باشد. یکی از دلایل اضافه کردن خاکستر آن از سوی برخی افراد به کود کمپوست همین مورد است.
این در حالی است که خاکستر این محصول تقریبا هیچ خصلت مفیدی برای گیاهان ندارد. خاکستر این محصول اساسا یک ماده مغذی نیست. یکی از مهمترین مواد سمی موجود در خاکستر آن بنزن است. ترکیبی به شدت سرطان زا که به خوبی در اثر خوردن جذب خون می شود. ترکیبی به شدت خطرناک و با پتانسیل بالای ایجاد سرطان. اینها همه به خوبی نشان می دهد که مصرف خاکستر جز در مواردی محدود نمی تواند چندان مفید باشد.
از جمله ترکیبات دیگری که می توان در خاکستر و دود آن پیدا کرد، نورنیکوتین، نارکوتین و نارسئین هستند. ترکیباتی که همگی از سمیت بالایی برخوردار هستند.
وقتی سیگاری آتش می زنید و دود می کنید، نیمی از محتوای نیکوتین آن به ریه هایتان می رود، و نیمی دیگر در خاکستر این محصول باقی می ماند. خوردن خاکستر سیگار نمی تواند اثرات مثبت آن بر روی مغز را به همراه داشته باشد. تدخین یا استنشاق دود سیگار می تواند باعث ایجاد حسی از سرخوشی و تمرکز حواس شود. می تواند باعث شود شما به طور موقتی عملکرد شناختی و حافظه بهتری داشته باشید.
باعث می شود شما به طور موقت از نگرانی، اضطراب و عصبانیت تا حدودی رها شوید. همه اینها به دلیل آزادسازی مقدار زیادی دوپامین در مغز به دنبال کشیدن آن است. برخی بر این باورند که اهمیت آزادسازی دوپامین پس از شروع سیگار کشیدن بسیار بیشتر از خود نیکوتین است. چنان که می بینیم مصرف آدامس ها یا پچ های نیکوتین چنین تاثیری ندارد. چون آن چه باعث آزاد سازی دوپامین می شود، بیش از آن که نیکوتین باشد، مدل سیگار کشیدن شخص است.
قرار گیری این محصول بین انگشتان و سپس قرار دادن آن در بین دو لب. اما نیکوتینی کهبه معده می رود، نمی تواند این اثرات سرخوشی آفرین را داشته باشد.
به شما توصیه می کنیم خاکستر آن را نخورید. این کار با افزایش شدید غلظت نیکوتین در پلاسما باعث تحریک تهوع و استفراغ می شود. همچنین نیکوتین می تواند باعث تحریک واکنش ریفلاکس معده به مری می شود.
این واکنش به شکل ترش کردن های مکرر و اختلال سوء هاضمه بروز می یابد. همچنین مصرف خوراکی خاکستر این محول به دلیل داشتن مقادیر بالای بنزوپیرن و هیدروکربن های سمی قطران سیگار با افزایش احتمال ژنوتوکسیسیته همراه است.
ژنوتوکسیسیته سمتی است که در سطح ژن ها و ساختار DNA بروز پیدا می کند. جهش هایی که بنزوپیرن و سایر هیدروکربن های سمی خاکستر این محصول می توانند ایجاد کنند به شدت سرطان زا هستند. هیدروکربنهایی که به آن ها هیدروکربن های چند حلقه ای آروماتیک می گویند. ترکیباتی که روی ساختار مولکول ژنوم یا DNA قرار می گیرند و ایجاد جهش های ژنتیکی خطرناک می کنند.
از جمله تاثیرات مهم این محصول بر مغز می توان به بهبود تمرکز، تحریک قوای مغزی، آرامبخشی و سرخوشی یا یوفوری اشاره کرد. شخص مدتی پس از شروع کشیدن آن به استعمال این محصول اعتیاد پیدا می کند. شکل قرار گرفتن سیگار در بین لب ها کمک به آزادسازی مقادیر زیادی دوپامین از هسته یا مرکز تشویق مغز می کند. مرکز تشویق یا جایزه مغز با آزادسازی دوپامین به این اعتیاد دامن می زند.
بعد از مدتی شخص برای برخورداری از اثرات مطلوب دوپامین نیاز به تکرار استعمال دخانیات دارد. باید توجه داشت که فرد سیگاری در مقایسه با فرد غیرسیگاری پاسخ ضعیفتری به دوپامین می دهد. شخصی ک این محصول را استعمال میکند به طور کلی در نبود این محصول مانند یک فرد غیرسیگاری دوپامین آزاد نمی کند. به همین دلیل چنین شخصی همواره نیاز دارد ازاین محول استفاده کند تا بتواند مقدار دوپامینی برابر با شخص غیرسیگاری در مغز آزاد کند. این مقدار دوپامین برای بهره مندی از سطح بالاتری از تمرکز و انگیزه در زندگی روزانه برای چنین فردی ضروری است.
ترک آن هر زمان صورت گیرد می تواند مفید باشد. یکی از مهمترین خطرات این محصول برای سلامتی اثری است که بر ریه می گذارد. افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه به خصوص سرطان از نوع NSCLC که سرطانی بسیار خطرناک است، بر اثر استعمال آن رخ می دهد. ترک این محصول در هر زمانی به طور متوسط نزدیک به ده سال سن امید به زندگی شخص را افزایش می بخشد.
احتمال ایجاد التهاب مزمن تنفسی یا بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) پس از ترک آن کاهش می یابد. تنها یک روز پس از ترک آن فشار خون فرد شروع به کاهش می کند. به این ترتیب احتمال بروز بیماری قلبی کاهش می یابد.
تنها پس از 12 ساعت از زمان استعمال آخرین نخ سیگار غلظت کربن مونوکساید در پلاسما به شدت افت می کند. گازی که وقتی در بدن تغلیظ می شود، می تواند باعث خفگی و مرگ گردد. بعد از گذشت سه روز از زمان ترک، نیکوتین تقریبا به طور کامل از بدن تخلیه می شود. استعمال آن می تواند باعث آسیبهای عروقی شود. بعد از گذشت پنج سال از زمان ترک آن این آسیب ها تا حدود زیادی ترمیم می شوند. احتمال بیماری های عروقی مانند آترواسکلروز نیز به همان نسبت کاهش می یابد. جالب است بدانید که افراد سیگاری بیش از افراد غیرسیگاری در معرض ابتلا به سرماخوردگی هستند.
از جمله مکمل هایی که می توان به افراد سیگاری توصیه کرد، آسماکر است. محصولی با دوز بالای کوئرستین که یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند برای پیشگیری از آسیب های مجاری تنفسی است. آسیب هایی که منجر به بروز برونشیت می شوند و با استعمال آن وخامت پیدا می کنند.
از جمله مهم ترین عوارض ترک این محصول می توان به میل شدید به کشیدن آن اشاره کرد. بی قراری، خواب آلودگی شدید، اختلال تمرکز، تحریک پذیری، اضطراب، افزایش وزن و تحریک شدید اشتها از جمله مهمترین عوارض دیگر ترک سیگار به شمار می آیند. ترک آن همچنین می تواند باعث افسردگی موقت شود. این علائم یا عوارض آزاردهنده حداکثر تا یک ماه پس از ترک آن به درجات وجود دارند.
از همه مهمتر اشتیاق به استعمال دوباره آن است. نزدیک به 90 درصد افرادی که حتی پس از ترک طولانی مدت، به سراغ کشیدن تنها یک نخ از این محصول می روند، دوباره به سیگار کشیدن اعتیاد پیدا می کنند. در این موارد استفاده از خدمات مشاوره ای، استفاده از جایگزین های نیکوتین مانند آدامس یا پچ و پیروی از عادات جدید لذت بخش مانند ورزش و برقراری ارتباط با دوستان می تواند مانع از بازگشت دوباره فرد شود.
برخی برای رهایی از وسوسه استعمال دوباره آن به استفاده از سیگارهای الکترونیک تشویق می کنند. استفاده از این محصول ها ممکن است با عوارضی از جمله مشکلات ریوی همراه باشند.
ممکن است این سیگارهای الکترونیک فاقد قطران و ترکیبات خطرناکی مانند بنزوپیرن باشند، اما به دلیل ایجاد بخار آب به هر حال ممکن است باعث ایجاد مشکلات ریوی شوند. یعنی همان مشکلاتی که به خاطر ترس از آن ها فرد را تشویق به ترک این محصول کرده بودیم. در هر حال اگر کسی تمایل شدید به بازگشت دوباره به استعمال این محصول دارد، می توان برای مدت کوتاهی به وی پیشنهاد کرد از سیگارهای الکترونیک استفاده کند. اما این توصیه قطعا باید موقتی باشد.
سیگار یک محصول تدخینی حاصل از برگ گیاه تنباکو است. وقتی برگ گیاه تنباکو خرد و تحت فرآوری قرار می گیرد، به تدریج دچار اکسیداسیون می شود. این اکسایش در مجاورت دما و رطوبت صورت می گیرد و معمولا با تغییر رنگ قهوه ای برگ ها همراه است. محصول خرد و اکسید شده در مرحله بعد داخل یک کاغذ مخصوص یا داخل برگ گیاه تنباکو پیچیده می شود.
استعمال سیگار با آزادسازی مقدار زیادی دوپامین در مرکز جایزه یا تشویق یا پاداش مغز همراه است. همین موضوع عامل ایجاد اعتیاد به استعمال مکرر این محصول است. این محصول در کنار اثرات مفیدی که بر تمرکز، حافظه، وزن بدن و تفکر منطقی دارد، در عین حال می تواند بسیار زیان آور باشد. مصرف آن احتمال ابتلا به بیماری های ریوی و در راس همه آن ها بیماری انسدادی مزمن ریه را افزایش می دهد.
همچنین احتمال ابتلا به سرطان های خطرناکی همچون سرطان سلول های کوچک ریه یا NSCLC در اثر استعمال این محصول به شدت افزایش می یابد. بیماری های قلبی – عروقی که در حال حاضر بیش از هر عامل دیگری می توانند باعث مرگ و میر شوند، از دیگر پیامدهای خطرناک استعمال آن است. بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیک تمام این خطرات یک سال بعد از ترک این محصول به شدت کاهش می یابد. بنابراین هر زمان که تصمیم به ترک سیگار بگیرید دیر نیست. تصمیم بگیرید و عمل کنید! در این زمینه می توانید از آسماکر داروافشان شایگان هم استفاده کنید. کمک خوبی است!
تهیه و تنظیم توسط تیم علمی دارو افشان شایگان
لینک های مفید ————
اطلاعات تماس ————
تلفن : 02191007002
صدای مشتری : 1603
پست الکترونیک : info@shayganpharma.com
©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت دارو افشان شایگان می باشد .