تقویت مو با سیر یکی از رایج ترین متدهای به کار رفته در جامعه امروز است. بسیاری از افراد در کنار استفاده از مکمل های تقویت مو مانند زینک گلوکونات، هیروژن و بیوتین ، از محصولات گیاهی نیز برای تقویت مو استفاده می کنند. سیر (Allium Sativum) که به اختصار محصولی از خانواده تک لپه ای ها و یک افزودنی غذایی به شمار می آید.
اثرات این محصول بر پروفایل چربی و قند خون بر هیچ کس پوشیده نیست. ترکیبات دی سولفیدی سیر مانند آلیسین و آلیئین باعث کاهش نسبی چربی خون به خصوص در افراد مبتلا به چاقی می شوند. سیر هم چنین در پیشگیری از دمانس و کاهش فشار خون تاثیرات نسبتا خوبی دارد. بزرگترین مشکل سیر بوی نامطبوع آن است که خصوصیتی اجتناب ناپذیر است.
بوی نامطبوع سیر نتیجه حضور ترکیبات دی سولفیدی است. اگر این ترکیبات از سیر یا عصاره آن جدا شوند، اثرات مطلوب سیر هم از بین می رود. علیرغم این، مصرف سیر تازه ممکن است با ایجاد بوی کمتری همراه باشد.
دراین مقاله میخوانیم
Toggleسیر حاوی مقادیر بالایی سلنیوم است. مطالعات ثابت کرده است که سلنیوم با افزایش جریان خون موضعی باعث بهبود رشد و فعالیت فولیکول های مو می شود. سیر همچنین با تامین ویتامین E برای مو نقش مهمی در پیشگیری از آسیب های ناشی از اکسیداسیون به کراتین مو دارد. سیر حاوی ماتریسی از انواع ویتامین ها، به خصوص ویتامین های گروه B و C است. تقویت مو با سیر با کاهش در هم گره خوردگی تارهای مو و افزایش شانه پذیری همراه است. تقویت مو با سیر می تواند باعث کاهش موخوره شود. همچنین احتمال پدیده Fly away یا پف کردن موها پس از تقویت مو با سیر کاهش می یابد.
حجم بالای آنتی اکسیدان های موجود در سیر برای پیشگیری از تخریب پیوند های دی سولفیدی کراتین مو مفید است. پیوند های دی سولفیدی نقش بسیار مهمی در استحکام بخشیدن به مو دارند. بنابراین تقویت مو با سیر به استحکام بهتر پیوندهای دی سولفیدی می انجامد.
سیر دارای اثرات ضدباکتریایی و ضدقارچ است. تقویت مو با سیر با از بین بردن جرم های عفونی روی پوست سر باعث پیشگیری از آسیب مو می شود. این باکتری ها و به خصوص قارچ ها عامل اصلی تولید شوره و عفونت های سر هستند. معمولا رشد و تکثیر قارچ با تخریب کراتین مو و پوست و نازک شدن مو همراه است. پیامد قطعی نازک شدن مو ریزش آن خواهد بود.
سیر به دلیل داشتن ترکیبات دی سولفیدی نقش مهمی در تقویت پل های دی سولفیدی کراتین مو دارد.
سرکه سیب (Apple Cider Vinegar-ACV) به دلیل وجود مقادیر بالای استیک اسید اثرات ضدقارچ قدرتمندی دارد. روی پوست کف سر همه ما قارچی به نام پیتروسپوروم اووال زندگی می کند. این قارچ عامل اصلی بروز شوره سر (Dandruff) است. قارچ پیتروسپوروم در محیط قلیایی به خوبی فعالیت می کند. سرکه سیب می تواند با تنظیم pH کف سر اثر مستقیم بر روی این قارچ داشته باشد.
از بین رفتن قارچ در اثر ایجاد محیط اسیدی به وسیله سرکه سیب، زمینه را برای ریزش مو نامساعد می کند. سرکه سیب همچنین می تواند با پوشاندن سطح تارهای مو مانع از در هم گره خوردن آن ها شود. شانه پذیری تارهای مو با سرکه سیب بهبود پیدا می کند. برای تهیه ماسک سرکه سیب می توانید از دستور زیر استفاده کنید:
برای تقویت مو با سیر و سرکه سیب می توان سرکه سیب را با چند حب سیر مخلوط کرد و از خمیر حاصل به عنوان ماسک استفاده کرد. توصیه می شود این ماسک با کف سر تماس نداشته باشد.
پایین بودن pH این فرآورده برای برخی ممکن است مشکل ساز باشد. مهم ترین عارضه مخلوط سرکه سیب و عصاره سیر سوختگی پوست است. البته این عارضه در همه افراد بروز نمی یابد.
سیر سیاه (Black Garlic) محصولی است که بیشتر در آسیای شرقی تولید می شود. وقتی سیر را داخل یک اتاقک گرم و مرطوب نگهداری کنیم، در خلال چند هفته تا چند ماه ترکیبات داخل حب سیر اکسید شده و محصول تبدیل به سیر سیاه می گردد. واکنش شیمیایی معروفی که در جریان این فرآیند روی می دهد واکنش میلارد نامیده می شود.
درست شبیه به اتفاقی برای برگهای سبز چای می افتد. به این فرآیند در کل تخمیر (Fermentation) می گویند. سیر سیاه منبع خوبی از ترکیبات آنتی اکسیدان است. خواص بسیاری برای سیر سیاه بر شمرده اند. از آن میان به اثرات حفاظتی سیر بر ضد سرطان و توانایی آن برای پیشگیری از اختلالات قلبی عروقی می توان اشاره کرد.
یکی از عوارض نسبتا شایع تقویت مو با سیر التهاب پوستی یا درماتیت است. سیر حاوی برخی ترکیبات اسیدی است که عامل اصلی ایجاد درماتیت هستند. البته این عارضه همه افراد را به یک میزان درگیر نمی کند. التهاب پوستی معمولا افرادی را که پوست حساس و اگزماتیک دارند، درگیر می نماید. به همین دلیل افرادی که سابقه ابتلا به درماتیت سبوره، اگزما و درماتیت تماسی دارند، باید قبل از استفاده از عصاره سیر حتما پزشک خود را مطلع سازند.
همچنین باقی ماندن عصاره بر روی پوست سر برای مدت طولانی ممکن است با افزایش احتمال واکنش های پوستی همراه باشد. پس همیشه هم نمی توان تقویت مو با سیر را به راحتی انجام داد.
بسیاری از منابع توصیه می کنند برای تقویت مو با سیر هشت حبه سیر با دو قاشق غذاخوری عسل مخلوط شود. این مخلوط به عنوان یک ماسک موی مناسب قابل استفاده است. مخلوط حاصل با استفاده از اپلیکاتور روی ساقه مو قرار می گیرد. توصیه می شود مخلوط به مدت بیست دقیقه روی مو باقی بماند و پس از آن شستشو شود.
در یک مطالعه دیگر مشخص شده است که مصرف موضعی عصاره سیر بر روی سر برای مدت سه ماه به تعداد دو مرتبه در روز باعث تقویت ریشه مو و کاهش سرعت ریزش آن می شود. یکی دیگر از اقدامات موثر استفاده از روغن سیر است. برای تهیه روغن موی سیر، دستور زیر قابل توصیه است:
یکی دیگر از روش های تقویت مو با سیر، تهیه شامپوی سیر است. برای تهیه شامپو به طریقه زیر عمل کنید:
تقویت مو با سیر و عصاره آن یک پدیده رایج است. سیر با افزایش دسترسی فولیکول های مو به سلنیوم، ویتامین E و آنتی اکسیدان های خون نقش مهمی در پیشگیری از آسیب بافت کراتین دارد. مهمترین خصلت سیر اثرات آنتی اکسیدان آن است. سیر می تواند به دلیل خاصیت آنتی اکسیدان قدرتمند خود پیوند های دی سولفیدی کراتین مو را تقویت کند و مانع از از هم گسیختن آن ها شود.
آلیل سولفید عامل اصلی بوی سیر ترکیبی گوگرد دار است که نقش اصلی را در بروز خواص بیولوژیک مفید سیر ایفا می کند. تقویت مو با سیر به صورت روتین توصیه می شود. به نظر می رسد تقویت مو با سیر سیاه در این زمینه به دلیل محتوای آنتی اکسیدان بالاتر بر سیر معمولی ارجحیت داشته باشد.
سیر را می توان همراه با سرکه سیب یا پیاز در قالب سرم، ماسک و شامپو مورد استفاده قرار داد. این گیاه به دلیل داشتن اثرات ضد قارچ می تواند فلور نرمال میکروبی پوست سر را تعدیل کند. به همین دلیل نقش مهمی در کاهش شوره سر و در نتیجه ریزش مو دارد. باید توجه داشت برخی افراد با سابقه حساسیت پوستی ممکن است در اثر مصرف موضعی عصاره سیر دچار درماتیت شوند. توصیه می شود این افراد قبل از مصرف عصاره سیر حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
تهیه و تنظیم توسط تیم علمی دارو افشان شایگان
لینک های مفید ————
اطلاعات تماس ————
تلفن : 02191007002
صدای مشتری : 1603
پست الکترونیک : info@shayganpharma.com
©کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت دارو افشان شایگان می باشد .